SVENSK KLASSISK MASSAGE

Svensk klassisk massage är en djupgående massage som

mjukar upp stela, ömma och trötta muskler.

Jag använder olja eller kräm beroende på vad du behöver för

dagen. Naturell olja, eterisk olja eller kylande/värmande kräm.

Med hjälp av strykningar, knådningar, tryck och töjningar

bearbetas kroppens muskler, hud och bindväv till ökad rörlighet och

avslappning. Massagen kan lindra stress, oro och spänningshuvudvärk.

Lugn och ro-hormonet Oxytocin frigörs och mängden stresshormoner minskar. 

Kroppens smärtstillande ämne, endorfiner, frigörs även vid massage och

blodcirkulationen ökar vilket medför att slaggprodukter aktivt transporteras bort.

Regelbunden massage motverkar trötthet, smärta i axlar, rygg och nacke samt bidrar till att du känner dig lugnare, mjukare och mer rörlig i din kropp. Jag använder mig även av akupressur och triggerpunktsbehandling. 


Varmt välkommen att boka tid och njut av den världsberömda Svenska klassiska massagen -  en djupgående massage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning.

BINDVÄVSMASSAGE

Bindvävsmassagen är en vetenskapligt beprövad massageform från 1930-talet. Den utvecklades i Freiburg av läkare och en sjukgymnast vid namn Elisabeth Dicke. Hon hade då själv drabbats av cirkulation​sbesvär och läkarna trodde att de skulle bli tvungna att amputera hennes ben. Elisabeth hade ryggsmärtor och märkte att när hon gjorde drag i ryggslutet med fingrarna så hände det saker i h​ennes ben. Från att ha varit vitt och kallt fick det värme och färg tillbaka. Läkarna lyssnade på henne och tillsammans utvecklade de denna djupgående cirkulationsmassage. Och Elisabeth slapp amputera benet.

Bindvävsmassage kan bl.a användas vid ledproblem, fibromyalgi, idrottsskador, huvudvärk, migrän, förstoppning och för djup avslappning.

Bindvävsförtätningar leder till försämrad cirkulation, sämre rörelseförmåga och därmed energibrist. Detta kan bero på överbelastning, vävnadsskador, kroniska inflammationer och dålig genomblödning. Emotionella känslor kan även bidra till stagnation i bindväven.

Behandlingen leder till att muskulaturen slappnar av, blodcirkulationen ökar och smärtan minskar.

Man kan säga att dragen som görs innebär en töjning av bindväven så att de via det autonoma nervsystemet reflexmässigt påverkar inre organ och funktioner. Målet är att luckra upp förtätningar i den ytliga bindväven.


Bindvävsmassage ges inte om Du är förkyld eller har feber, om Du har epilepsi, obehandlad cancer, skov av tarminflammationer eller andra pågående inflammationer. Inte heller vid öppna sår, blödarsjuka, graviditet eller om Du har hjärtbesvär.